Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pohádka o unavené princezně

Pohádka o unavené princezně

            

„Chrrr!!!“ chrněla u stolu princezna a z pusy jí tekla slina. Tahle slečinka však opravdu hodně toužila něco napsat na papír! Mohla to být věta, prd nebo kousek snu. Prostě cokoli! Jenže spala! A nemohla tedy psát. A najednou ve snu seděla u stolu a nespala! Vzala do ruky tužku – a na papír se sypala písmenka: „A,K,L,O,M,D,H…“ Za každým z těch písmenek se ovšem skrýval veliký příběh! Ten první začínal VELIKÝM písmenem „A“, za ním následovalo: „K“. „To jsem zvědavá, jestli se někomu bude líbit to, co jsem napsala! Přečtu to na autorském čtení!“ řekla si – a četla: „A,K,L,O,M,D,H... To jsem zvědavá, jestli se někomu bude líbit to, co jsem napsala!“ Mělo to veliký úspěch! Lidé tleskali, pískali a volali „Ještě! Ještě!“ Ale pak se princezna probudila! Zvedla hlavu z papíru, na kterém usnula, a na něm však byla pouze skvrna od sliny. Jenže podívejme se na tu skvrnu! Je to možné? Opravdu ano! Měla tvar velkého písmene A! „Jéééé, opravdu se mi to splnilo!“ Pak šla do postele. Chrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr!!

              

A najednou se probudila! A mne si oči. „To jsem se hezky vyspala! Já vůbec tak jako často hezky spím!“ smála se pak. Ale ještě si jdu lehnout. Chrrrrrrrrrrrrrr!!! Copak se jí to zdá?! „Nééé sen! Nechci vyprávět sen!“ Jenže bylo to tady! Byl to nésen! Zdál se jí o mouce, která se sypala dolů ze stolu. Jenže! Ve skutečnosti to byl vlastně „nésen“, takže se jí právě tohle vůbec nezdálo! Byla zmatená. „Tak zdá se mi to, nebo ne?“ Eeeee. Bojím, bojím! Pak se ale probudila a hrůzou se otřásla! Vdechla totiž trochu mouky! Takže se jí to opravdu nezdálo… Také se vám to nezdá?

Chrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr…

     

Záznam z autorského čtení (audionahrávka) ZDE.

      

         

(napsáno stylem "každý chvílku tahá pilku" - střídáme se u psaní, každý píše větu či víc a společně vytváříme příběh - se svou sedmiletou dcerou v dubnu 2017)     

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář