Jdi na obsah Jdi na menu
 


15. 11. 2017

Nesmyslné pohádky

O CHOBOTNICI, KTERÁ NEUMÍ PLAVAT

 

Byla jednou jedna chobotnice, které se říkalo Mája. Ale nebyla to leda tak obyčejná chobotnice, byla to chobotnice, která neumí plavat!  Jednoho dne vyšla ze školy a kamarádi se jí zeptali: „Nechceš jít s námi dnes do aquacentra?“ Máju to vyděsilo, jaká je to ostuda, že neumí plavat. Jenže protože neuměla říci „ne“, prostě odmítnout nemohla. Kývla tedy, že ano. Chvíli poté, co kamarádi odešli domů pro věci na plavání, se vyděsila ještě víc. „Co když se to nenaučím?“ A v tu chvíli umřela strachem. A to byl konec.

 

O medvědovi, který nejí med

 

Medvěd žil v jeskyni s kamarády tchoři. Ti mu poprděli med a medvědovi se proto úplně zošklivil. Nedokázal do sebe dostat ani kapku!  … ale zjistil, že mu chutná mu medovina! Tak se z něho stal alkoholik.

O Červené Karkulce

 

Byla jednou jedna Karkulka a ta s sebou vždycky nosila v košíčku brambor. Ptáte se proč? Je to takhle: Ten brambor má kouzelnou moc. Však uvidíte, jakou!

Jednou ji totiž vyslala maminka samotnou přes hluboký les až na jeho druhý konec, kde žila samotářka babička. A to jí ještě řekla, že v lese si má dávat pozor na zlého vlka. To jí snad neměla ráda? Chtěla se jí zbavit? Ale né, maminka byla trochu prostoduchá… a nebo rafinovaná a učila tak Karkulku překonávat překážky. Kdoví? Avšak tenhle příběh není o mamince, ale o té holčičce s bramborem. Pojďme tedy k ní!

Karkulka vyrazila do lesa za zlým vlkem, aby si s ním zahrála karty. Ale né karty! Teď vážně. Šla a šla, až potkala vlka. Vlk se jí ptá: „Co to máš v tom košíčkuuu??“ A jak tak vlk protáhl to poslední „u“, roztáhla se mu huba a Karkulka rychle hodila brambor vlkovi do pusy. Víte proč? Protože v bramboru byl ukrytý granát! Ten vybouchl, vlk to vnitřní napětí nezvládl a roztrhal se na tisíc malých kousků. V hromádce čvachtavých zbytků vlka zůstal ten kouzelný brambor celý.

 

Karkulka jej sebrala a šla na pohodu dál. Konec.

 

        

Audiozáznam z Večeru autorské tvorby (zvuková nahrávka): Nesmyslné pohádky

            

            

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář